Followers

right clik

lagu

my 1st EID..sooooooooooooooo.huh!

LUAHAN HATI!
-RAYE TAK MERIAH..
-BOSAN GLERRR
-TAK DPAD DUET AYE MANYAK2(kau dah besar laa)
-BAJU RAYA TAK VOGUE(ngade2 jeh)
-TAK DAPAT PAKAI SHAWL(sb beli last2 minit mmg laa tade pilihan)
-TADE KASUD RAYE(sb malas + tade mud nak beli)
-2ND RAYE DAH BALEK UMAH(sb kat kg sume sdare dah balek)
-TAK DPAD BACA YASIN KT KUBUR(sebab aku tgh bendera jepun..grrr)

BEST JUGAKLAA..!
-KAWAN2 LAME NAK DTG UMAH(tgk laa kalo aku tak jln rye)
-DAH PANDAI PAKAI LENS(tapi komplen jgak n meleleh gak se nk pkai)
-MAKE UP SIMPLE(over laa kau kan nk makeup2 bgai)
-TENGOK KUBUR ATUK KT MELAKA(1st tyme g nie tapi takleh masok)
-NAK G UMAH MUCUX SAYANK!(taktau ble..ajak alg teman)
-BALEK KG PASOH(aku nk g rye umah kwn2..bkn g kg tuh)
-BEHRANG!(tak sabar blek sb nk siapkan assgmnt PP yg cm haram!)

ADE SEDIKIT SANTAPAN DI PAGI RAYA..BHAI!
 CAM CANTIK JEH AWEK NIE BERTUDUNGKAN...HAHAHA..PUIH!

 UWAHHHHH!BOSANYEEE RAYE,..AMEK GBA JUP!

 PANDAI JEH PKAI SHAWL JUZ TA YAKIN JEH KAN..HEHE

 TAYANG LENS ULAR KAU KAN..HAHAHAHA

 MUKE BAJET PUASE JEH..PADAHAL DAH MELANTAK MURTABAK!AHAH

 KAMERA JATUH KE???

 MENUNGGU DATO' DAB DATIN..HAISH..

 RUMAHKU...SYURGAKU..CEWAH!..PADAHAL MALAS NAK BALEK UMAH 

 BAJET SOPAN..PUIH!


 LEMANG..BOLEH LAA TAHAN SEDAP..

 OPERASI MEMASAK LAKSA...HAIYAK!

 TAK COMEL PONNN!

ORANG G KUBUR KAU BERGAMBA PLAX..WEK!
 BALEK SEREMBAN DAH...HU..

 ERRRR..PE KES NIE??

 ABAH GAN ADEQ MEREMPIT BALEK KG..AISH..TGGU LAA KETE ABAH KUA NATY OKE..HEHE

 TINGGALKAN RUMAH..MALAS NAK CAT UMAH..PONEK DEN!

 BUDAK2 LAPAR TGGU MKANAN.HAHHA

AWA NAK BUAT TEMPOYAK..YEWWW(padahal favourite aku dulu..)

OKE DONE..next aku akn snap gba yg sweeeeeeeeeeeeeet n wif my frens n fmly plax oke..=)

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2011

saya NUR FAIZAH BINTI JAAFAR ingin memohon maaf sekiranya pernah menulis ape2 yang membuatkan follower or my stalker terasa hati oke..biasalaa..aku manusie,kau manusie kan...hehehe...so,0-0 k...n to oll blogger yg aku pnah stalker,selamat hari raya maaf zahir...sekiranya ad yg tak puas ati or tependam ape2,lupekan jelaa n be matured k..jemput laa beraye ke rumah aku kt NOGORI SOMBILAN..heheh..oke..chau!..

LUBUK CINA,MELAKA 2!

oKE...nie smbungan die..hehehhe..bju raye dah abes cte skg cte sal kueh raye...huish!hebat!takde duet2 tapi berjenis2 jgk la kan kueh raye dy buad...!..haha..aku tolong la jugak..sbgai asistance + pembantu utk rase kueh n masukkan ke dlm perut...hahhahahahahahahhahahahhahah!mak lang aku dah balek kg,nadia asek tpon jeh suoh balek..sabor ye nok...lepas zuhur satg cik berangkat oke.!hehehehe..2hari madam baut kueh raye..n arynie madam decide nak kemas umah n setelkan baju yg terbengkalai..tapi...........................................aku tgk ade jeh dy bancuh lagi...katenye kueh last..oke..last kueh semperit!tapi jupg........ngenggggggggggggggggggggg!
anak:'mak buat kueh ape lagi?'...
.mak jawab:mak buat kek..awa nak..
haa!kan aku dah cakap..sebut jeh ape2..mix jeh kompem dapad..tp tgk mud dy jugak laa..hahaha..ape laa cte baju rye madam yg 3 pasang tak sudah2 lagi + bju akak aku..hahaahahha..kami tak abes shupink lagi..ptg kang smbg shupink kat masjid tanah utk kasut n shawl saya!(not me only,but my sista also!)...nak bli yg nie ponn ade bajet tau!hahahahhaa...wait n seee jeh k...

LUBUK CINA,MELAKA!

huhuhu..selama 3hari aku kat umah mcm2 hal laa nk smabut raye nie kan..hahaha..nak2 lagi ble sume dah berkumpul..macma2 ragam..tapi tak sehebat ragam raye taon lepas laa kan mam jenab!HUHU..wa tabik laa kat lu mam!hahaha..dy nyh terer woooo dlm bup2 pengurusan umah tangge nie..mengemas,mngubah bunge,jahit baju,jahit langsir,kueh raye,kek,masak,mengumpat(hehhe..xde2...sori mak!) n so on laa....!BELIAU boleh aku jadikan SIFU ble aku nak kawen nanti..hehehheeheh..!TUNJUK AJAR KU SIFU!wakakakakaka..ABG JEFF(abah aku oke)!hahahahaha..koje dy komen jeh...hahahaha...tapi idea n pilihan dy mety hightaste n cntik2 gak laa...
Oke sudah2 memuji kedua2 nye...skg jom cungkil cte pjlanan persiapan nak beraye..hahahhahaha..~
Tahun lepas kitorg shupink kat KEYELL..!yewwwwwwwwwwww!(jgn na yeww sgt laa..tmpt kelahiran aku jgak!)..tapi oleh sebab masing-masing dah besar n taste agak cerewet sked..+ lagi dalam keluarga aku nie ade PENGURUSAN KEWANGAN(baju tak boleh lebih bajet)..so,agak difficult laa tuh ktrg carik baju n selalu nye ABG JEFF akan masuk cmpur...kikikikii..Tapi tahun nie tak kod..shupink kat nilai 3 n nilai square jeh..1st caek bju adeq aku..boleh tahan gak cerewet..next baju kakak aku...sb dy da deal n da survey dlu bju dy nak..aku??nak bju maroon..!tapi aler maroon ponn aku tak knl weyh!!!!!!hahahaha..taon nie tak byak maronn jeh..aku berkenan gan bju warne silver.tapi tapelaaa...next raye laa..taon nie ikod taste napie..g kol 4 smpai nak buke tak balek2 lagi weyh..tapi aku tak puase takpe..aku dah bedal dulu kat umah..bup tu aku bertenaga..ehehe..bju aku taon nie biase2 jeh..tak cntik tapi ayu kalo dipakai..n aku dah decide nak kai shawl dis eid!n myb akan berlaku perubahan selepas raye....maybe!heheheheheh...

balek raye leyyyyyyyyyyyyy..=P

..NEGERI SEMBILAN..
my sweethometown..(sweet apenye kalo pemalas nak balek)..hahaha...haihai..aku dah sampai dahhh..patutnye lpas klas smlm aku cabut balek..oleh kerana MUHAMAD HANAFI,aku tundakan laa kan,,hehe..as usually ktwg akan gado..haha..ek!bukanbukan..salah paham..hadoi...since nie banyak betul yang menusuk jiwa and raga aku & die jugak..alaaaa..maybe sebab nak cuti kot..kankan...sptotnye itorg ad plan nak buad arinie..oleh sebab kawan dy cancel so...aku ponn cabut la balek ini hari kan..tapi die aku taktau laa bile balek..aku tanye dy maen-maen..grrrrrrrrrrrrrrrrr....!oke fine..semalam aku,era,sepet gan wan g mcd rawang..yes!slmt aku g ayam goreng ade..kalau tak mmg aku bakar mcd tuh!...aku keluar tanpa die sb dye ad event futsal mlm nie..so,takpelaa kan if dy tak ikod..bialaa dy spent tyme dengan kengkwan die jugak...=)...so,aku nak cite pasal LENS!hahahha..itulahh..sibuk sangat nak pakaikan.ha mendapat laa kau cik faizah!..hahah..konon2 nye nak kai lens la kua mlm tuh..aku ponnn cbelaa kan dgn bantuan sis era + sepet...baru mate kiri da berair + mengigil2..tah hape2!failed aku nak pkai kau tau tak!oke..tolak tepi...pakai besok la kan..lens aku ad 3 tone..cm mate ular dah aku ase weyhhhhhhhhhh..!haha..so mlm tu kua without lens..hehe...then ktwg na g karoke tp ngan sore aku yg serak2 +batuk2...sudah tentu tidak laa kan!nak nak lagi era ad probs dgn rids..so,ktwg cabut balek tjg dlm kol 10.30...smpy tjg gham2 kol 12...igt nak tgk napie men futsal tapi aish late laa aku..dorg dah abes dah,,ktwg lepak mamak..dy yg drive..gn lesen tade..keringlaa kan..lepak kt kdai mamak tuh masing2 dok jaoh2..dah kenapa kan...????haish...si napie tak abes nak bahan n kenakan aku..bukan aku taktau marah maroon laa syg...tapi maroon byak awk tau tak syg.......aishhh!gram plak aku nan dy nie..then....blablablabla.......
hari nie aku cabut balek la..nak jumpe dy tapi dy talek klas lagi...hah!kejayaan pagi nie au berjaya jugak pakai lens weyh,...!smpai laa ke seremban!hahahaha,,success2!..huhu..sempat jugak laa tunjuk mate ular kat napie..hehehehehehhee..muahmuahmuahmuahmuah!!nak jeh kis tapi aishhhhhhh!sabar2...muke dy nie makin aku tgk makin + + rindu n sayang aku at dy..taktau laa ap..mybe tuh keistimewaan yg dy ad....=)...so nak jage dy betul2...taknak laahh caek laen dah...!

LAST weekk....

LAST WEEK BEFORE RAYA..


hai...selamat hari raya maaf zahir ye..batin tak lagi la..hehehe...
tak lame lagi kite nak smbut hari raya dah kan..kejap jeh rasenye...
tapi aku tak rase xcited nak beraya taun niee sb masalah family aku..
hmmmm..tapi takpelaa...raya dah laa setaon skali...jumpa nenek gan sdare mare kn..ketepikan laa sume..
baju raya?kasut raya?tak beli ponnn..
tapi aku tetap nak baju raya  tahun nie warne MAROON!
hehehe..same dengan sayang saya laa kan..huhhu..
mmg laa kite tak rye same2...tapi nanti 3 hariraya saya gi rumah awak saya pkai bju wane tu ye..hehehe..
ummm...duet duet duet..
duet nie boleh merosakkan hubungan n niat sesorang..
knpe laaa manusie kena bgantung dengan duet,,,dengan kos hidup skg mcm...haiii!
minggu nie aku banyak laa spend time wif him..
huhuh...plannye hari tuh nak g buke puasa kat lua..tapi tak jadi sb ad hal..
aku konon nak mengajuk..jupg dy ponn mengajok..alahai!
due2 tak makan mase berbuke..tapi malam tu kitorg kua jgak la kan..gune kete iza..
bole upenye bwak kete tapi pemalas nak amek lesen kete...
awakkkkkkkkkk!plesssss!amek lesen demi saya k..awak kan suke bwak sy jalan2..
aku pon nak amek lesen jugak..senang cite kankankan,,
then baru-baru nie ponn ad laah skit salah phm kan..biaselaaa..epy jeh salu tuhan bg laa dugaan kan..
si sad nie keje die skg men game,gan g snuker..bukan aku marah or kongkong..
tapi kang blaja dy tah ke mane kan..balek snuker bru nak stdy,wt assgmnt,,
gram laa aku kan...pastuh bru laa nk msg aku..aishhhh!mmg taklaa kan..aku nk tdo la!

ABOUT rokok???
''sayang,bbir kamu tuh dah hitam dah..dengan batuk-batuknye.''
aku bebel jeh kat dy...smlm dy nak rokok..aku kte aku bg 2 btg jeh..dy mgajok..
aku tye dy,dy marah..pastuh kate aku caek gado..
hahahhaah..klaka jeh mcux gajok ouhh..hahahhaha..hanya sb rokok...dasar lelaki!
aku g laa anta lauk kat umah dy..aish jgn tanye laa nape muke aku cm buntut ayam!
dah kene marah mmg laa tacink kan kan kan..haish...
aku bg makanan aku tros masuk kete..dy pggl aku wt tataw jeh..bukan taknak pdg laa sayang..
juz pk kgkwn sy yg nk buke jeh..sy takpelaa tak pose kan,.,,
tapi aku nie bukan nye jenis nak pjg cte..even dy still tacink dgn aku,tp aku try laa amek aty dy..
msg cm tade ap jdik...CHILLL=)..
mlm tuh kua kejap g ptronaskan..hahaha..dy kate ad test tapi tataw..
balek jeh aku tye iyra dak klas dy test ap..
aku list kan besar2 dlm ketas n bagi kt die..huhuhu..
gerammmm..!degil sgt..
muuuuuuuuahhhhhhhhh!
degil2 ponnnn hari2 makin bertambah sayang saya kat awk..
ilovehim=)

APE MENDE LAA KAU!

TOLONGLAHHHHH!!!!!!
salam..haihaihai....arynyh aku nak share sumtink yg bole dijadikn pgjaran yeh..
1st aku nak ciite kejadian ptg tadi..hhihihihi...agak kelaka la jugak..
aku gan sad nak g bazar..mse tuh da kol 7 dah..masing-masing klam kabut la kan..
yang si sad ni pegi bawak moto yang aku tak suka naik tuh...
mse nk grak tuh adelaa jupe sekumpulan budak2 kecik nyh tengah maen-maen dpan rumah,,
then ad sorg budak nie ckp...
''eeee..turun turun...haram bulan puasa nie..'
taknak tergelak laa aku gan si sad kan..budak kecik pon pndai hukum mcm nie..
trase tebal la muke ase mcm nak
hahahhahahahaa..so funny laa kan dengan suara aku garau semacam gare-gare mr sad laa..
eeeeeeeeeee..abes ilg sore lemahlembut aku tuh kankankan..yuk2..
hey!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kau kenapa mesti nak kaco ha??ko dah ade kau punye kau jaga sudah la...!
dulu dy nak kau kau taknak dy skg dy dah bahagie nape kau nk kaco lagi??!
yg kau pon 1!tak gune betol!yg g layan pasal ape...dengan die bukan maen kerek kau tunjuk!
gan lagi sorg bukan maen lagi gedik kau kan!!!!
tak paham laa!!kau jage hal kau sendiri sudah laa kan...
takyah la nak kacau hubungan org laen...benci laahh aku!
pastuh cite pungpangpungpang...!
pe mende tah...dalam hal nie aku tak pihak sape2..bagi aku dua2 salah oke!
yang perempuan nye ngade-ngade(bajet hot) yg si laki nye suke melayan!
mintak dijauhkan la perkara macam nie dalam hidup aku..
kesian kawan aku tuh kan...hey EN HANAFI!!awak dah janji dengan saya kan..!
awak buat perangai mcm ni jangan tanye kenapa saya pergi tanpa pesan oke.!
oke bhai!

mrs LONELY.....

sedihnye,,,,,,



.dis week aku ase cm mud aku hilang tataw kat mne..
mls nk ckp gan sape sape...n tak nak share dengan sape sape lagi dah....
sume orang yang bergelar KAWAN ade mase diorg susah jeh!
n kau lagi pentingkan member lelaki dari mmbe perempuan.
sedih jugak sb aku tunggu bile dye nk ajak aku buka kat luar...
n bile masenye tibe,aku pulax tak boleh arrange dengan betol...
sedeyhnye,,,,,,,,,,,
tapelahhh mayb tade rezeki kite nak berbuke kat lua kan sayang

Tempat LI ...

aku tak setel2 lagi..sb aku tataw cmne deal gan mmbe aku kt shah alam tuh
mak gan abah pon cm kesa tak kesa jeh sal aku nk LI..
nk suruh aku LI kt sbn tapi pk lahh cmne aku nak g LI...
taon nyh ponn myb aku tak beraya....lantak laaa..
mud raya aku pon dah ilg..mud nak blaja aku ponn dah ilg mane..
blaja aku tataw la cmne...
k laa ..

aMek kAU SKED!

ON UR FACE!
HELLO!
hai2..assalammulaikum..sedar tak sedar dah 15hb kte pose kan..
hummm...mcm2 prob aku hadapi bulan puase nyh...
sabar jelaa kan..nk buat ape lagi...
dengan hal family...kewangan lagi..kawan-kawan lagi
skrg aku ade prob dwet...yelahh..bpe jeh ad kt aku..yg laen ad kt mak aku..
nk mitak aku ta brani...
hmmmmmm..gan hp aku kt kdai..nk byr tu,nk bya nyh...
hmmmmm...aku taknak laa serabutkan kepale aku gan msalah2 aku nihhh!
kau sape??
cm bodoh a kalo aku percaya kan kau kan..tapi takpe..aku still bole go on la gan kau..
aku tak cakap aku perfect ponn tok jadi kawan kau,,
tapi maybe kau boleh pk sndri kod..ikod logik otak ponn semua orang mesti setuju dengan aku punye laah!
mende nyh da lame aku simpan..aku saba,saba pk kau kawan..tapi kau ad pk tak???
kite nie manusie biasa..mmg laa mulod sedap mengata n becerite hal org..tapi kan
perlu ke kau nak bukak cite kawan kau kat org laen doe!
even tak kene kat aq tapi aku bole pk..kalo gan kawan rapat kau boleh buat
apatah lagi kawan-kawan kau yang laenkan..
memang oke share probs gan kau...aku tak kata kau terok tapi sikap tuh...
point kau kalo aku bukak banyak kau tau tak!sume tuh fakta!tapi pk laa..
aku tanak malukan kawan aku sendiri...+ kau tak kaco idop aku..n aku pon tak kaco la idop kau
0-0..
tapi kalo aku tau........!pk sndri lahh eh...malas nk gadoh2..cm busuk jeh!cm budak budak!
aku takdelaa secantik n ta se hot kau...tapi jangan ukur semua tuh laa kan..
jadi biase2 sudah..bialah orang nak buat ape dowg nk...kte juz dyam n pk jeh..
nak menyibuk sangat ponn bergosip jeh cm aku kan..
tapi ta payh laa nak judge types of the person..mane nak tau kot-kot one day terkena batang idung sendiri
mase tuh orang tak gosip dah pasal kau,org MENGATA teros...
so..aku mengingatkan diri aku n org lain jgak la..
nak bercerita boleh tapi jangan smpy cerita korg boleh mempengaruhi org laen,,
n yg mendengar plax tak pyah nk jd hakim kalo kau tak knal sape individu tuh..
kang tak pasal2 org ckp mmbe kau ni SUKE BURUX-BURUX kan org
mcm aku kena...tak pelaa..aku tak kesa ponn kau nak mengata aku...aku tau ape aku buat n niat aku
k...bhai

dugaaannnnnnn.......

MACAM-MACAM HAL

hello2!!ary nyh aku takde mud sgt2...tatau laa knp kan..
1st salu sgt lmbt g klas..sb housemate aq sorg nyh salu lmbt...tuh jeh dah bole wat mud pg aku ilg.
yg ke2 psl jantan yang bernama DZAKIR ILMAN!
kau jgn nk mcm babi la kn!!!
lu da pandai pinjam duet gua,lu pandai la baya!
kau aku mix kau kate 'tak nak' baya!
derrr!stakat 50egt wa bole tolak ansur lagi!
tp kalo dah RM250,sory laa weyh wa nk putih mate bhai!
kau watla aku cmne..aku tak kesa la sial!jgn tye a knpe idup kau tak senang n tak aman!
hal kau,urusan kau denganNYA tuh pandai-pandai kau la!
tapi aku TAKAN HALALKAN semuanye kau paham!!!!
aku releks kau wat taik!oke...dunie kau menang!balasan akhirat kau dpat oke!
dulu bukan maen ceramah agame kat aku!
skrang kau sndry bodoh!!!!!!!!!!!
faizah yang kau kenal dlu tuh sume palsu doe!!!!
skrg nyh laa dry aku kau phm tak!
aku tak sebodoh dulu yang senang kau tipu...kau silap laa..!
kau nk men game ngan aku??oke fine!kite tgk sejaoh mane hebat jantan kau!



oke;;;da pnat marah-marah..huh...sekarang nk mgadu nasib pla..
hmmmm..napaxnye aku takan ad hp laa buat mse nii..
hp aku tu da rosak..nk repair 60egt kne..aku dala tade dwet...
mix alonk ta smpai aty...mix mak..haish segan..nak mix abah??lagi laaa tamau!
so,juz dok dyam jeh laa atade hp 2mggu nyh kan..
hailaaa naseb2.....
oke laaahhhh..daaaaaaa

sweeetnyeeeeeeeeeeeeeeee..i loike!

.....LOVE STORY......
ASSALAMMUALAIKUM,,,
malam nie aku tetibe nak jiwang siket laa...
boleh kan kan kan...
SAYANG & MUCUK
nie laaa panggilan yang selalu aku gan sad gune..kte nie tade laa jiwang sangat...
aku bersyukur sangat memiliki die skrg nie,,
even mase dlu kitorg ade hal sket..tapi aku tak amek kesa sangat..
aku sayangkan die...n alhamdulillah aku hargai diri dye skrg..
n aku cube memahami die...kurang merajuk n lebih memahami..
aku pun bukan jenis suke nak msg slalu cm dlu...
bagi aku yang lepas tuh lepas la...masing-masing ada sejarah n hal hidup masing2...
juz 1 jeh,,,,aku mintak...awak jgn buat perangai lagi ye...
kalo saya terasa ngan awak saya tanak ckp..
saya lagi suke senyum jehhhhhh..maybe tuh yg terbaek kn sayang...
kalo aku rindukan kau meesti aku teringat mak gan abah....
awak......
saya harap hubungan kte bertahan.......bile saya dah ready,,,,,
kite jumpa parents masing-masing k!

TAK guna la KAU!

USELESSSSSSS!

susa kalo ade laki-laki yang bodoh and bangang!
jum aku nak cite siket pasal 'SESEORANG'
budak ni takdelaa aku minat sangat dulu kan...maybe sebab dy hensem kod!OMG!
tapi mase tuh aq ad laa frens dengan budak UTM..
mse tuh hbgn aku gan budak UTM tuh tade pape la kn..juz frens jeh sb ad kaitan la kan sket..
so kat sini aku ade 2 pilihan la kn..si budak nyh pulax mcm-macm cite aku denga sal dy
even dy curg depan mte aq,kawan-kwan aku dok bcte sal dy aq oke jeh..
maybe aku minad juz nsem jeh kod kn...
budak nih ble aku nk berambus dari hidup dy,mengayat blex..aq punn time jeh la...pk kesian pye pasal la kan..
tapi dy buat taik gan aq mmg taklah kan!
sampaikan mmbe2 close n roomate dy sendiri ckp aku terlampau baek!
ha!habes duet aq kw kebas!hp aq kw kebas!tp selamat mmbe2 aq taiko!
g sound depan-depan n damn dy!
hahahahhahaha..dapat laa aku hp...tapi duet tak lg..
sekarang nih yang aku dok bengang dye putar belit cite!
elox2 orang taktau kw pegi kecoh kt semua org yg kw tak gune duet aq!
padahal da bp byak kw sebat!!!!LU SERUPA ITU LANGSI MA!
kau da pandai pinjam kw baya a.kau yg janji macam tuh!so ikut jeh the rule kn!
STUPID!
cite niee da lme tp aq nk refresh blek sb BUDAK tuh jnji nk setel kn hal 12/8..
tapi HABUK TARAK!!!!!!
kau pk kau dah berambus dari poli aq taleyh find ke ha..
PUTRAJAYA jeh ponn doe!
aku tak kesah la kau ta bya duet aku tuh totallykn..
aku mix half than dat jeh!tuh ponn susa kn!
Tapi kn kau kene egtlaaa akibat tak jelaskan hutang kau kt dunie n akhirat!
kau jangan pandai nak nasihat orang pasal hukum-hukum tapi kau sendiri OUT!
oke,,,,!!!!!!!!

MeMO..

HAI....today i would like to talk about my rent house at BEHRANG 2020..
knp aq tulis title blog kaly MEMO..??haa..ad cte disebaliknye..
jom kte selongkar oke...!
act,aq nyh ske menulis...ad jeh tgn nyh gatal nk buadkn...ta kire laa pape pon..
rumah aq nyh cntik tp kalo sekadar luaran buad ap kn...CHOI!
so,bialah cntik dalaman dan luaran...cm manusie jgax la kn...
hmmm..da mmg dry aq kod...aq ta ske sekitar aq ad bersepah,semax,berbau,or wat else laaa.
mcm aq ckp..tgn aq nyh pantang sked napax mende2 yg menyakitkan mate..
mesti aq agkt n buanx dlm dustbin!
tp kadang apa aq buad nyh taleyh gak sb mane nk taw mende tuh penting..
so,aq kurgkan kekejaman aq laah kn dgn membiarkannya selama 3hari sahaja!
lebeyh dary tuh if tade spe care..aq pon DONT CARE!
sb kn dlm umah nyh semua close up gan aq so aq juz mmpu lekat MEMO jeh laa..
atas memo tuh naty aq tulis a pape yg berkaitan..tujuan utk igtkn dry aq n budak2 umah..
aq nyh KEPALA ANGIN + PANAS BARAN..
if ttbe aq dyam kalo oank tye means ad laa yg ta kne or aq tgah marah..
bdax2 umah aq da phm laa pngai aq even no at all laa kn..
n kalo pinjam barang..haish....!aq nyh boleh dikatakan kedekud jgax la semenjak kejadian
pinjam barang ta pulang...aq ta ksa la kn nk pjm or pape jeh la tp make sure ble aq nk gne mende tuh ad..
bkn mse aq nk gne aq kne mix..kalo mix dpad tape..nyh 'TATAW'..
aish!mcm aq ckp la kn..aq nyh baran...ikodkn abah aq laa nyh...tp aq ta penyabar n ta sekuad beliau  laa
if ad probs...
hidup as a student n beramai-ramai nyh kne laa kte phm kn...if kte phm,ad ase tggjwb,boleh jeh happy..
takan ad hal msam2 mke or tak puas aty...boleh jeh ckp dpn2 tp pk member kn..nk jge aty..
ta rugi pon laa if kte amalkan sikap jge kebersihan,mengemas,alert gan mse n so on la..
advantages dy mse nk berumah tgge naty..tade laa naty nk buank sampah
eeeee..geli laaaaaarh!!!!
nk masax plax
ah!beli kedai jeh laaa
menyapu
gne vakum jeh laa
lastly upah orang gaji n suami kau pon lari....haish..tayah nk geli2 laa kn...lumrah kehidupan la beb semua tuh..
aq pon kdg tuh ad gak ase geli if ad bau yg menyakitkan idung..
So,set in our mind n make it as our daily activities oke..

faceboooookkkkkkkkkkkkkk!!!!!

hoi orang orang kampung(behrang 2020)...!!!!
uma  green house no 15 da ad tenet weyhhhhhhh!!!
kehkehkehkehekhe!!!
hahahahahaha..tapi taleyh a salu na unneline jeh kn (on9)
hehehehehhehe..smpykn esox ad quiz ngn test pon  alahai makngah...mlas nox na bce nota...
so,aq ponn un9 laaa kn...huhu..tp ad limit..until 12.00am jeh...kng bill melambung..
td lpas penad menelaah nota pp aq bcte sal 'PUAKA''  kt roomate aq...
mmg bangang laaa kn dy g lari blik sblah...hahahahhaha...CHOII!
ape mendelaaa kn..huhuh...mlm ni aq agak kekurangan kewarasan kerana.....................hiijiji
masuk aer jup la kn bup tension laaa ngadap nota jeh,,,,,,
ahhh..pedehal...sok dpad soklan goreng jehhh la kn kn kn..heheheheheheheh
haaaaaaaaa!!!!!!!!!pasal LI!
aq try mix kt shah alam,seksyen 13..td t/ary aq kol n mggu dpn g appointment...
aq ajax ifa teman aq n mybe aq lepax umah dy kod naty...
tp kn....hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!
na LI kt area umah aq trans tade..nk kne naex 2x bus mmg takan la kn...bkn DEMAND oke1
tp pk timing laa beb.....so kt shah alam nyh myb oke la KOD..
n myb aq LI nan ain..hupfully laa.....=)
btw,everyweek boleh jpe mcux sy!hhuhuhuhu...

nyh lg 1 masalah..
berkaitan nan FACEBOOK!
aq nyh dala jenis org add aq approve jeh..
point juz nak nambah kenalan..
tp jgn laaa smpy na im aq byak byk kali kn...kalo aq ta bls tuh phm phm jela..
ni lg anta...hadoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!
MERIMASKAN!
so,the answer is UNFRIEND!


setel msalah aq...
aq bkn na bjet hot or ape2 la kn..tp pk laa..nk kwn,kwn jeh la kn...
taya na tye bekali kali la...if aq ad mse aq bls la chat kwg tuh oke...!
PAHAM X?
FULLLSTOP!!

oke..selamat menjalani ibadah pose tw tw tw!

1 years 0r 7month...

7th AUGUST.....
haish...ap pon ta bleyh...cm dlu jgax la kn...stiap kaly na msok 7th mety ktwg gado..ta pon ad jeh hal yg tak kne..
n smlm ad prob lg..but alhamdulillah laa da setel..amin..
hmmm...aq ke yg caex gado skg???aq dym jeh kod...ahhhh!mls aq na bkax point kt sni kng gado lg,,,
the past is past oke..!fullstop!
mls na pk2 da..wt semax kpale n ta psal2 psaan aq pon jd hambar jpg...jgn smpy aq buad pngai lme da la kn...
aq ta marah pon if dwg na bkwn...aq nan ex aq pon frens jgax..n aq nan awex ex aq frens jeh...
yg penting skg if kte as a stalker ta kire la fb oank or blog or pape jeh la kn..
ta perlu la na mention or judge status or story oank...lau sked aty,ta ske,taya tgk la kn....
cm busux jeh laaaa kn gado2 nyh...bulan pose lak tuh...aish!malu jeh!buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...
tapikann pekenalan aq nan sesorg,ta kesah laa lelaki atau perempuan mesti beginning dy gdo ke,ta puas aty ke..
adakah??????????????????????????????????????????????????
haish....!pape jeh laaaaa nokkkkkkkkkkkkkk!!
arynyh gnap hbgn ktwg 1taon knl n 7bln cple.....alhamdulillah la....hup hbgn ktwg tahan lame...
aq akan jge dy n hbgn nyh selagi aq mampu...n tengs to kngkwn aq yg ad dgn aq ble i need someone to cry,listen my story,n others...aq syg kt budakbudak green15..!n kgkwn yg laen!
korg byax ajar aq jd seorg yg pyabar...n to awk.....tengs ye sb bantu sy kenal dry sy blex...
sy sygkan awk....sy janji akn jge hbgn kte sbaek yg mungkin....
even mcm2 dugaan yg dtg,insyaALLAH sy akan kuad slagi kudrat sy ad...
SAYA SAYANGKAN AWAK MUHAMMAD HANAFI ALIAS


lepak lepak lepak

huiiii..1 ary aq mgadap lappy so mlm nyh kua laaa jupkn hang out dengan membe skul lme aq...ta g jaoh pon..area umah aq jeh la mnum2...hhahaha..aq pye laaa xcited tag name zaf,tnge,roaiza gan ira..jupg oank len yg dtg..hahaahah...tnge gan ira tade...yg ad cicax gan baby...kol 11.15 cmtuh laaa dwg dtg...1st cm tkod gak la kn bup aq kt umah tak penah kua mlm..tp try a mix izin kt abh...n abh bg..tp jgn lmbt jeh laa kn...huhuhu...tanax kecoh laa kn mulod si zaf tuh,,,,nakal dy se skul dlu ta brubah..hahaha..ad ke kte aq da kuwos...choi ! aq tgk gemox jeh kn kn kn...(shy)....tapi lepax ta lme pon...tgah2 lepax aq lpe na bgtw sad...jpg dy kol..aish...!..blablablabla tup2 dy kte dy jtoh moto!YA ALLAH!


da knp kn...hahahahaa..na glax ponn ad...dy kte dy tgah brink ats moto lepax2 nan kwn dy kt tepi lgkang..jpg tah cmne boleh tjtoh! choi ! abes jhanam BHS 2364...eee..bru na nek legend biru g bazar mggu nyh....grrrrrrrrrrrr..marah nyh2!huhuh,,tp alhamdulillah laa dy ta ap2..juz luke kt kaki gan tgn jeh..haish....wt aq isaw jeh la kn..ad ke dy ckp if moto nan dy,dy pilih moto sb moto susa dpad! aaaaa!mmg laaa nyawa ad 2,3 kn...eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!...huhu..pape pon teng to zaf n yg len coz ajax aq lepax2..hhiiihih....naty kte hang out lg oke...raye ty aq suoh la mak aq wt open house..kowg pye psl la kn kn kn..hihihih...and tanks to abh jgax sb bg kua...salunye dy takan bg...myb sb aq da bsar...bsar2 pon kne jgax jge dry n jge kpcyaan mak n abh kn...ha!nyh td aq ase da tkntoi gan mak aq...ye ah..mak lepax lam blix aq...aq plax tga on9..bckgroun lappy aq da la gba aq nan napie..asish.....then napi kol,mak ad lak tuh..ah na cover ap kn...bajet2 la cool en en..kng lary kng napax sgt..huhuhu....abh plax msox blix mse aq tgah mand td..tgk lappy aq ke?ah sudah!huhuhh..tp no komen pon kn....so,lex lu a.ta ready ag la...bru 19 kod...kn...huhuh...

         zafirah
budak poli pd kos market!
                                      
 cicak
poli shah alam kos dpb

nyh up sked..dak UTEM mlake
siti roaiza..
alamak.gba baby tadeah...huuhuh....oke...done my story..=0

mcm busux jeh!!!!!!

haiiii...!!!now aq ad kt negeri sembilan laa kan..my hometown la..pasnyh tataw laa aq blek or tak lagi oleh kerana minggu 1 puase n assingment yg kne anta minggu hadapan laaa aq pulang ke rumahh...ek!tidax juga la...kerana rindu kan blix n fmly aq lerrrrr..huhuhuhu..lets talk bout my study!hey hey hey! apahal doe aq tade mud lgsung na blaja sem nyh...hello beb! come on laaa doe! cm busux jeh kw ny kn...become lazy,more lazy n most lazy n lazy...lalalalalalalala...oh tidak laa kan ble mggu dpn + dgn test n kuiz...OH TUHANKU!..
tp aq cm ta bsmgt cm sem lpas...n otak aq pon ta begerak secergas dahulu..mengapakah???????

maybe ke sb O.B.E....cm busux jeh kn kn kn kn..haish...bru 2 assngmnt aq ase cm beribu2 jeh laaa kn..dy pye susa pergh taya ckp laa cho!...tenet pon cm harem jeh kn na bg aq jwpan...walaubagaaimanapun aq taleyh give up la kn...teruskan laaa..bru 1month meyh....huhuhu...ta de kesedaran lagi..hahaha..da lingkup bru sedar kod..hahahahahahahahahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

see here !

 

love